-

Editorial: Hete en minder hete hangijzers

Lonneke Ruesink

“Zoals je misschien is opgevallen, proberen we hete hangijzers in de paardenwereld wat minder heet te maken. Niet door zelf de ijzers met blote handen beet te pakken, maar door de dialoog te openen. In het vorige nummer haalden we de discussie aan over overgewicht en paardrijden. Er werden veel meningen geventileerd, soms ook heel eenzijdig zwart of wit, terwijl er juist aan dit onderwerp zoveel nuances zitten. Boeiend om te lezen.

Dorien van Dijk
Bit-hoofdredacteur Dorien van Dijk

In deze editie vragen we ons hardop af of het nog wel van deze tijd is om een paard op driejarige leeftijd zadelmak te maken. Als je ervan overtuigd was dat je het juist deed, wordt je mening aan het wankelen gebracht door verhalen over paarden die langer doorgroeien, groeischijven die nog niet gesloten zijn en hypermobiele sportpaarden. Maar wat is er nu precies wetenschappelijk bewezen? En waar zit de nuance? Want die blijkt in dit soort vraagstukken vaak heel belangrijk. Lees ons dossier vanaf pagina 11.

Krijg je geen genoeg van diepgaande verhalen, bekijk dan vooral ook onze Bit Minigids. Hierin staat de training van het reeds zadelmak gemaakte paard centraal. Hoe houd je het leuk voor jou en je paard? Is grondwerk nu écht leuk of vooral nuttig? En hoe vind je uit wat jouw paard graag doet? Check het snel in onze Minigids!

Even bijkomen van alle diepgravende onderwerpen? Dat kan! In deze editie hebben we de mooiste items van de leukste kledingmerken verzameld. We vonden een uitSTEKENDE locatie om onze modellen met de nieuwste ruiteroutfits in het zonnetje te zetten!”

Bestel Bit 263 nu via onze webshop!

P.S.: Vergeet niet mee te doen aan de Bit Mode Winweken. Kijk snel op www.bitmagazine.nl/bit-mode!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant