-

Editorial: Happy Horse

JULA

Vrijdag 29 juni ligt er weer een nieuwe editie van Bit in de winkel. Lees hier alvast de editorial van hoofdredacteur Dorien van Dijk.

“We willen natuurlijk allemaal dat ons paard goed in zijn vel zit. Logisch! Maar je paard zal nooit de hele dag door – dag in, dag uit – stralen van geluk. Er zijn nu eenmaal kriebelbeesten in de zomer – die nog venijnig steken ook – teken die zich vastbijten in je oksels, een rangorde in de kudde waar je het niet elke dag mee eens bent en soms sta je op stal langer op je brokken te wachten dan je lief is. En hoe druk wij als baasjes ook heen en weer rennen met tekentangen, eczeemdekens, werende en kalmerende sprays en intelligente stalspelletjes die verveling moeten voorkomen: het leven is niet elke dag één groot feest.

Herkenbaar? Je hebt nu eenmaal van die dagen dat je ’s morgens onder de douche shampoo in je ogen wrijft, jam op je schone witte blouse morst als je net de deur uit wilt naar je werk, vergeten bent te tanken en in de haast je enkel verstuikt op één van die vele obstakels bij het tankstation (ook al omdat je normaal die ‘high heels’ nooit zou aantrekken…). En dan neem ik het woord ‘file’ nog niet in de mond… Op zo’n dag moet je stevig in je schoenen staan om met droge ogen te beweren dat het leven één groot feest is.

Het gaat om de basis. Als die in orde is, kun je een hoop hebben. Dat geldt ook voor je paard. Als je paard kon praten, zou hij het Paardengebed in je oor fluisteren (zie pag. 55) En daar staat echt niet in dat je hem elke dag moet masseren, roze peesbeschermers moet kopen, iedere maand een paardentaart moet bakken of dat hij iedere week een fris gewassen deken wil. Dat is allemaal leuk en fijn, maar eerder bijzaak.

Je paard wil samen zijn met andere paarden, de hele dag door wat in de rondte slenteren, veel eten en vrij zijn van pijntjes en andere ongemakken. Om dat zo optimaal te regelen voor je paard, heb je kennis nodig. En daar komen wij om de hoek kijken. Want plezier met je paard beleef je niet, als je paard geen ‘Happy Horse’ is. Daarom kun je in dit nummer alles lezen wat je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw lieveling lekker in zijn paardenvelletje zit.”

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant