-

Bit minigids ‘Samen genieten van de Nederlandse natuur’

Het is heerlijk om met je paard te kunnen genieten van de Nederlandse natuur en even je hoofd leeg te maken. In de nieuwste minigids van Bit in samenwerking met de KNHS vertellen we leuke plekken waar je kan buitenrijden en oefeningen voor tijdens een buitenrit. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Samenwerken voor de allermooiste routes

In de Nederlandse natuur is het drukker dan ooit met ruiters, hardlopers, fietsers, wandelaars, mountainbikers en andere recreanten. Door samen te werken met alle buitensporters kunnen we elkaar helpen en houden we routes in de toekomst veilig en mooi. Ook staan er in het artikel tips hoe je het best met elkaar om kan gaan in het bos.

Op pad in Groningen, Brabant & Overijssel

In dit artikel vind je buitenritinspiratie voor mooie, maar minder bekende routes. Ken je bijvoorbeeld natuurgebied Westerwolde in Groningen, Boswachterij Dorst in Brabant en natuurgebied De Borkeld in Overijssel al?

Veilig en verantwoord naar buiten

Waar mag je wel en waar niet rijden met je paard? Hoe gedraag je je in het verkeer? Vanaf september 2021 wordt het nieuwe Ruiter- en Menbewijs gelanceerd, waarin deze vragen worden beantwoord. Er zijn nieuwe modules toegevoegd om te kunnen blijven leren!

Rijden door natuurgebied het Montferland

Een Bit-lezer vertelt haar favoriete ruiterroute door natuurgebied het Montferland. Dit is er zeker eentje voor op je bucketlist! Er zijn verschillende routes om te volgen en leuke adresjes om te pauzeren en te overnachten.

Oefeningen voor tijdens een buitenrit

Als je buitenrijdt houd je je paard niet alleen fris in zijn hoofd, je ontwikkelt zijn lijf ook optimaal door hem te leren omgaan met verschillende ondergronden en situaties. In dit artikel geven we je 3 oefeningen die je buiten kan uitvoeren!

Benieuwd geworden? De Bit Minigids kun je bestellen via de webshop, en is tevens verkrijgbaar in combinatie met Bit 280.

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!