-

Bit 268 ligt morgen op de mat!

Dinsdag verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de inhoudelijke artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Dossier: vrije beweging & sociaal contact

Lees het openingsinterview met bioloog en paardengedragsdeskundige Machteld van Dierendonck. Niet alleen doet ze onderzoek en behandelt zij patiënten op de gedragspoli in Utrecht, ook is ze lid van de Commissie van deskundigen verbonden aan het Keurmerk Paard en Welzijn. Over het onderwerp van dit dossier ‘bewegingsvrijheid en sociaal contact van paarden beperken, kan dat nog wel?’ heeft ze duidelijke ideeën. Al is niet alles even zwart-wit. Verder: feiten en cijfers, rondje reacties uit het veld en een column door equitherapeut Ulrike Thiel.

Zo rijd je de perfecte middendraf

Een goede middendraf rijden, maar hoe dan? Ton Koenderink, jurylid, regio coördinator, dressuurtrainer en voormalig Subtopruiter legt uit wat de middendraf zo lastig maakt. En hoe je kunt zorgen dat je de volgende keer wel die acht, of meer, verdient!

Optoming & aanleuning bij bitloos rijden

Bitloos rijden is populair. Er is een breed scala aan bitloze optomingen beschikbaar. Maar met welke optooiing je ook rijdt, een ding blijft onveranderd belangrijk voor je paard: aanleuning en het ruggebruik dat daaruit voortvloeit. Hoe krijg je een goed beugelcontact en fijne aanleuning als je bitloos rijdt? Lisanne Thomas vertelt.

Feather Light Horsemanship

Je bent jong, je kunt goed met moeilijke paarden werken en je droomt ervan dat uit te bouwen tot een echt paardenbedrijf. Yvet Blokesch en Maik Herngreen van Feather Light Horsemanship waagden drie jaar geleden die sprong en vanaf die tijd stromen de aanvragen binnen voor het trainen en zadelmak maken van jonge, moeilijke of angstige paarden. “We willen met onze trainingsaanpak de wereld een betere plek maken voor paraden”, aldus Yvet.

Bestel Bit 268 nu!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant