-

Vers van de pers: Bit 267

bit267

Dinsdag verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de inhoudelijke artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Dossier topsport met paarden

Topsport met paarden, kan dat nog wel? Aan die vraag zitten vele kanten, die in dit dossier worden behandeld. Of op topniveau presteren lichamelijk niet te veel vraagt van onze paarden, weet hippisch inspanningsfysioloog dr. Carolien Munsters. De conclusies die zij trekt na tal van onderzoeken onder (top)sportpaarden, zijn best een eyeopener.

Herkennen & aanpakken kreupelheid

Het op juiste wijze beoordelen en herkennen van kreupelheid is ingewikkeld. Ook professionals kunnen hierin verschillen van mening. Zij baseren hun diagnose op kennis, ervaring en nieuwe inzichten. Naar kreupelheid is veel onderzoek gedaan. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren licht voor Bit enkele wetenschappelijke onderzoeken toe.

Tips & tricks voor de perfecte singel

Anatomisch gevormd, van neopreen, met bont of zonder. Er zijn zoveel verschillende singels op de markt: welk moet je kiezen? MSFC-zadelmaker Anne van Vugt van Het Zadelkompas geef je advies. Ze beantwoordt 12 vragen over singels en zet een paar feiten en fabels op rij.

Rijden met minimale druk, maar hoe dan?

Lastige facetten komen in iedere tak van paardensport voor. Vanaf nu zijn ze geen probleem meer, maar een uitdaging. Bit geeft je tips en tricks om jezelf en je paard te verbeteren. In deze aflevering: alles over rijden met zo min mogelijk druk.

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant