-

Win: een luxe barebackpad

Fleur Louwe

Voor iedereen die zonder zadel wil rijden, maar mét een beetje extra comfort, is een barebackpad ideaal. Bit-redacteur Nathalie test voor Bit 249 zeven modellen met haar IJslander Ganti. Fenne Hooymans van de Barebackpad Specialist helpt haar op weg.

Wat is een barebackpad?

Fenne Hooymans: “Een barebackpad is een hulpmiddel bij het zonder zadel rijden. Je kunt het het best omschrijven als een kruising tussen een zadel en een dekje. Het is geen zadel, want er zit geen boom in, het materiaal is anders en de drukverdeling op de paardenrug is heel anders dan bij een zadel. Een barebackpad is méér dan een dekje, want hij is dikker gevuld en aan een barebackpad zitten singelstoten waarmee je de pad vast kunt maken. Door het materiaal waarvan de pad gemaakt is, blijft hij stabiel liggen. Een dekje met een dekensingel eromheen doet dat niet.”

Wat zijn de voordelen van rijden met een barebackpad?

“Een barebackpad zorgt voor comfort voor jou en je paard. Je zit steviger dan op de blote paardenrug of op een dekje, omdat de pad meer grip biedt. Ook is het prettiger voor je paard. Als je zonder zadel op de rug van je paard gaat zitten, druk je een beetje met je zitbeenknobbels in de rug. De barebackpad verdeelt die druk afhankelijk van het model in meer of mindere mate. Het grote voordeel van rijden met een barebackpad is dat je als ruiter meer contact en gevoel hebt met de paardenrug dan wanneer je met een zadel rijdt.”

Win een barebackpad!

Bit mag een Pioneer barebackpad inclusief schaapwolzitting t.w.v. € 199,98 (kleur naar keuze) weggeven. Waarom zou jij die pad willen winnen? Stuur je persoonlijke verhaal en een leuke foto van jou en je paard naar bit@eisma.nl en wie weet rijd jij binnenkort met een barebackpad! Meedoen kan tot 26 oktober.

Benieuwd hoe de barebackpads uit de test komen? Lees het volledige artikel in Bit 249. Deze editie ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkel. Of bestel ‘m hier!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant