-

Editorial: Daar zit een luchtje aan!

Mario de Rijck

Als redactie van Bit zijn we telkens weer op zoek naar leuke, nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Ideeën komen soms uit onverwachte hoek, zoals laatst toen we als redactie lucht kregen van een workshop briketten persen. Nee, niet van die traditionele, maar een ecologische variant hierop: briketten van paardenmest!

Ik zag het nog niet direct voor me. Zou je dan met een emmer achter je paard aan moeten lopen totdat hij een natte grasflats laat vallen of een paar keiharde, donker gekleurde vijgen? Hoewel ik paardenpoep – zoals veel paardenmeisjes – niet vervelend vind ruiken, trok ik mijn neus wel op bij het idee de uitwerpselen van mijn Spaanse knapperd te moeten gaan ‘bewerken’, of – erger nog – poep van een ander! We hebben deze geurrijke reportage daarom met veel liefde aangeboden aan één van onze vaste freelance medewerkers. Bram zou onze nieuwsgierigheid naar het mysterie briketten persen van paardenpoep vast kunnen ontrafelen. Met of zonder vieze handen…
Dit zijn van die reportages, waarbij je reikhalzend uitkijkt naar het resultaat… en dan vooral de foto’s. In onze beleving zaten wij kreukvrij achter ons bureau, terwijl Bram tot aan zijn ellebogen in een emmer mest hing om deze te bewerken tot een brandbaar ‘iets’. We verwachtten foto’s van poepspetters op zijn gezicht, misschien wel in zijn haar, wasknijpers op zijn neus en emmers vol warme drollen waar de damp nog van omhoog stijgt.
Het resultaat mocht er zijn. Zowel het verhaal als de foto’s lieten niets aan de verbeelding over. Bram doet ons in deze editie van Bit in geuren en kleuren (vooral geuren dus…) uit de doeken hoe je een emmer dampende mestballen omtovert in – uiteindelijk – geurloze briketten. Lees er alles over in Bit 249.
We verspreiden in deze editie niet alleen geurige verhalen, maar vooral artikelen waarbij niet alleen het achterste deel van je paard centraal staat. Uiteindelijk kijken we naar het paard als geheel als het gaat om het optimale resultaat op alle vlakken. Als je paard lekker in zijn vel zit, zowel mentaal als fysiek, dan gaat het met trainen en op de wedstrijden beter, ziet je paard er mooier uit en ga zo nog maar even door. Dat zijn de momenten die je als paardenliefhebber nooit lang genoeg kunnen duren! Veel plezier met deze nieuwste editie van Bit. Vergeet niet om inspiratie op te doen in Bit Mode, met daarin de nieuwste najaars- en wintercollectie!

Dorien van Dijk
Hoofdredacteur Bit

Bit 249 (plus gratis Bit Mode!) ligt vanaf vrijdag 22 september in de winkel. Of bestel ‘m hier!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant