-

Bit onthult: M.K. de Manvan!

Lode Greven

Al jaren houdt M.K. de Manvan paardenliefhebsters een spiegel voor in zijn columns over hoe het is om de man van een paardenvrouw te zijn. Wie M.K. de Manvan nou is, was altijd een groot geheim. Tot nu. In Bit 247 lees je alles over de ontmaskering van M.K. de Manvan. En… bestel zijn boek alvast exclusief in de voorverkoop.

Het is herkenbaarheid troef in de hilarische columns voor Bit van M.K. de Manvan. Over het vasthouden van onwillige paarden, pijnlijke capriolen tijdens het uitmesten, onbegrijpelijke dressuurwedstrijden en zijn eigen paardrijdlessen, die veelal oncomfortabel verlopen. Zijn identiteit was altijd een zorgvuldig bewaard geheim dat voor de nodige speculaties zorgde. M.K. lacht. “Mensen dachten dat ik Sjef Janssen was, de man van Anky van Grunsven, of ze gokten op Joep Bartels, de man van Tineke.” Niemand die echt wist wie hij was. “Ik was ooit op een dressuurwedstrijd, waar ik stond te kijken naar een proef die mislukte. De amazone werd erg boos op haar man of vriend die niet goed voorgelezen had. Zegt de man die naast mij staat opeens: ‘ken je die columns van M.K. de Manvan? Daar moet ik nu aan denken!’ Ik heb geknikt en gezegd dat ik de columns kende, maar moest mijn lachen inhouden.” Wil je meer lezen? Bestel dan Bit 247 in de shop.

Ik ben best paardig geworden

De laatste tijd bleef het stil rondom M.K. de Manvan. Dat is een stilte voor de storm. Het boek: Stapelgek van paarden verschijnt half augustus, maar jij kunt er alvast zeker van zijn dat je hem krijgt, want Bit heeft als enige de voorverkoop. Reserveer hier het boek alvast! Het is een bundeling van columns die verschenen in Bit, maar ook met nieuw materiaal, equitweets, paardengedichten en hippische liedteksten.

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant