-

Bestel nu: Bit 266 met minigids

Dinsdag verschijnt weer een nieuwe editie van Bit. In elk nummer vind je naast de artikelen ook mooie, uitscheurbare fotovellen en een minigids over een specifiek onderwerp. Hieronder een greep uit de artikelen. Geïnteresseerd? Bestel ‘m dan snel in onze webshop!

Dossier ‘gezond’ paard laten inslapen

Het is een onderwerp dat enorm veel discussie en emoties oproept. Logisch, want het is letterlijk een kwestie van leven of dood. Want kan dat nog wel, een ‘gezond’ paard laten inslapen?

Speuren met je paard

Dat honden een uitstekende neus hebben, is je vast wel bekend. Maar wist je dat paarden ook prima ruiken en geschikt zijn voor speurwerk? Gedragsdeskundige Rachaël Draaisma legt uit wat de voordelen van speuren zijn en hoe je samen met je paard aan de slag kunt gaan.Longeren, welke methode past bij jouw paard?

Je wilt je paard meer ontspannen, soepeler of sterker maken door te longeren. Voor welke longeermethode of hulpteugel kies je dan? Dierfysiotherapeut en chiropractor Gisella Bartels beschrijft de inwerking en het trainingseffect van verschillende longeermethoden op je paard.

Rijden naar verzameling

Dressuurruiters weten dat er vanaf de klasse Z verzameling wordt gevraagd van het paard. Wat is dat nu eigenlijk, verzameling? Wat doet het precies met je paard en hoe kun je het bereiken?

Omgaan met enge bakkabouters

Je paard weet het zeker; er huizen geniepige, kleine dwergjes met rode puntmutsen in de bak. En ze zijn zo eng dat je paard steeds schrikt, opzij springt of niet meer door die ene hoek durft. Hoe ga je om met deze bakkabouters?

Minigids over trainingswelzijn

Lijken alle ingrediënten voor een perfecte foto van je geliefde viervoeter aanwezig, maar lukt het ke toch niet om een droomplaat van je paard te schieten? Geen zorgen, deze uitgave staat boordevol handige tips.
Zo vertelt hippisch fotograaf Arnd Bronkhorst over zijn vak (tip: volg een fotografiecursus) en geven hij en zijn collega Bit-fotografen Fleur Louwe, Nikki de Kerf en Ivonka Dopieralski de geheimen van hun favoriete foto prijs.

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant