Bit-cursus: Een betere band

Dressuur, springen, grondwerk, recreatie, het maakt niet uit welke tak van sport we doen of op welk niveau. Want het allerbelangrijkst is de band ons paard. Dat samenzijn. Hoe kun je die band nou versterken en nog fijner met je paard omgaan? Dat is het thema van deze Bit-cursus. En natuurlijk hopen we dat jij ook meedoet.

Inhoud cursus

De cursus bestaat uit negen delen. In elke nummer van Bit wordt dit jaar één deel geplaatst. Het zijn lessen van verschillende ruiters, trainers en coaches vol praktische oefeningen om meteen te proberen.

Elke les behandelt een ander thema. Een paar voorbeelden:
– Bewustzijn. Hoe leer je focussen en je hoofd bij je paard te houden.
– Jouw lichaamstaal, wat zeg je daar eigenlijk mee en is dat wat je wil zeggen?
– Ademhaling, want ruiters krijgen niet alleen een rood hoofd van inspanning.
– En emoties. Die kunnen namelijk veel verprutsen, dus hoe ga je ermee om?

Bestel Bit


betere band inspi

Online inspiratie

Werken aan een betere band met je paard leer je niet alleen vanuit de negen cursusonderdelen in Bit zelf, maar ook online! Regelmatig vind je artikelen, polls en inspiratie op deze website. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen oplettendheid en waakzaamheid?

Meer lezen 

Blog ervaringen

Leuk natuurlijk, al die tips, maar hoe werken ze in de praktijk? Bit-redacteur Evelien de Vries test de cursus en deelt haar ervaringen in het magazine en hier online. Ze belooft eerlijk op te biechten wat zij van de oefeningen vindt en hoe het gaat. Hier lees je haar blogs! Haar eerste ervaring. “Ik heb er nooit bij stilgestaan, maar er gaat echt van alles door me heen. Dat is wel confronterend hoor.”

Blog Evelien

Doe mee! Toetsdag tijdens Bit Trainingsdagen in Drachten

En dan? Begin volgend jaar, nadat de hele cursus is gepubliceerd, kun je jezelf toetsen op de Bit Trainingsdagen in Drachten (data worden nog bekend gemaakt). Alle negen lessen die je in Bit hebt geleerd, komen hier samen.
In de ring moeten jij en je paard enkele opdrachten uitvoeren: een stukje leiden aan de hand, stilstaan, opstappen en voorbij een ‘eng’ object rijden. De vraag is natuurlijk of je ook dan blijft ademen, je emoties onder controle houdt, je bewust bent van wat je doet en hoe. Freestyle trainer Emiel Voest, de examinator van deze cursus, geeft je live feedback. Durf je dat aan?