20150309_215527 bijgesneden (Large)
20150309_215527 bijgesneden (Large)

Paardencupcakes

Nieuws

Ben jij geen keukenprinses, maar lijkt het je wel leuk om iets lekkers te maken? De winnares van de Bit Bakwedstrijd, Lise van Nifterik, heeft een eenvoudig maar lekker recept bedacht. Deze cupcakes met fondant hebben zelfs een leuk paardentintje!


Benodigdheden voor twaalf cupcakes:

  • 110 gram zelfrijzend bakmeel

  • 110 gram suiker

  • 110 gram plantaardige margarine (op kamertemperatuur)

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 2 eieren

  • 1 heelepel vanille extract

  • Abrikozenjam

  • Fondant

  • Eventueel wat eetbare kleurstof


Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en doe twaalf cakevormpjes in een muffin bakvorm.

  2. Mix de suiker en margarine in een kom tot crème. Voeg dan de eieren toe en mix dit weer. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en mix dit tot je een glad geheel hebt.

  3. Vul de cupcake vormpjes tot 2/3e, zet ze twintig minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen.

  4. Smeer een beetje abrikozenjam op de bovenkant van de cupcake.

  5. Kleur de fondant naar wens met door middel van eetbare kleurstof. Rol vervolgens de fondant uit tot een laagje van ongeveer drie mm en steek met een vorm twaalf rondjes uit de fondant.

  6. Plaats de fondant rondjes op de cupcake.

  7. Versier de cupcake met leuke zelfgemaakte vormen, of gebruik eventueel een uitsteker. Bij deze cupcakes heb ik gekozen voor paardenfiguren zoals een bit en hoefijzers :) 


De cupcakes zijn lactosevrij, om de cupcakes ook glutenvrij te maken vervang je het zelfrijzende bakmeel door glutenvrij meel en neem je twee theelepels bakpoeder in plaats van één. Let op dat je dan bakpoeder van Dr. Oetker gebruikt, want deze is als enige glutenvrij.

Bekijk hier hoe Lise van Nifterik de Bit Bakwedstrijd won!


Cupcakes