woutie32
woutie32

DIY: Versier je hoofdstel

Nieuws

Op zoek naar een hoofdstel dat precies past bij je nieuwe zadeldekje en peesbeschermers? Of wil je het hele carrousselteam in dezelfde kleuren steken? Dit kleurige hoofdstel met zigzagpatroon kost je niet meer dan een paar linten en een halfuurtje knutselen!



Wat heb je nodig?



  • 2 stukken lint van 1,5cm breed en ongeveer 95cm lang (voor één frontriem of neusriem, maat Cob). Voor het mooiste resultaat gebruik je linten van dezelfde breedte. Hoe smaller het lint, hoe langer het stuk lint dat je nodig hebt!

  • frontriem en/of neusriem. Een platte riem zonder versieringen werkt het best, bij rondgenaaide riempjes of riempjes met steentjes blijft het lint minder goed liggen

  • spitse schaar

  • doorzichtige nagellak

  • optioneel: secondelijm


Wat moet je doen?


Haal als eerste de frontriem van het hoofdstel, dit werkt makkelijker. Als de versiering voor altijd mag blijven zitten, kun je af en toe wat secondelijm tussen het lint en de frontriem druppelen. Zo blijft het lint strakker zitten.

Stap 1


Leg een knoop in de twee linten, op zo’n manier dat je ongeveer 5cm overhoudt. Deze eindjes knip je later netjes bij. Leg de frontriem tussen de twee linten in, tegen de knoop aan.



 

Stap 2


Draai het lint dat bovenop ligt over de riem langs naar beneden.



 

Stap 3


Draai het lint dat onderop ligt naar beneden, schuin over het andere lint, en achter de riem langs weer naar boven.



 

Stap 4


Draai het lint dat nu naar beneden wijst weer op dezelfde manier naar boven, schuin over het andere lint heen, en weer achter de riem door naar beneden.



 

Stap 5


Draai het bovenste lint weer op dezelfde manier om het andere lint en de frontriem heen. Begin je het systeem al door te krijgen? ;-)



 

Stap 6


Herhaal deze twee stappen tot je bij het eind van de frontriem bent. Trek bij elke draai het lint goed strak, zodat het zo plat mogelijk tegen de frontriem aan ligt. Is de hele riem bedekt? Vouw dan het bovenste lint naar beneden zodat het op het onderste lint en leg er een knoop in, net zoals je aan het begin hebt gedaan.



 

Stap 7


Je kunt de losse uiteinden van het lint wegwerken, bijvoorbeeld door ze aan de achterkant van de frontriem vast te lijmen of te verstoppen achter een rozetje in dezelfde kleuren. De simpelste manier is om ze gewoon te laten zitten! Knip dan wel met een puntige schaar een driehoekje uit de linten en lak de randjes met doorzichtige nagellak, dan voorkom je dat het lint gaat rafelen.



 

Stap 8


Voor een compleet hoofdstel versier je natuurlijk de neusriem op dezelfde manier. Zet je hoofdstel weer in elkaar. Klaar voor gebruik!


Is het je gelukt? Of heb je je hoofdstel op een andere, originele manier versierd? Laat het weten in een reactie op dit bericht!


Bron: Bitmagazine.nl
frontriem stap 1
frontriem stap 2
frontriem stap 3
frontriem stap 4
frontriem stap 5
frontriem stap 6
frontriem stap 7
frontriem stap 8