stal mesten
stal mesten

Hoeveel kilocalorieën verbrand je op stal?

Nieuws

De woorden die de feestdagen omvatten - plezier, vreugde en overvloed - staan in contrast met de woorden die de dagen erna beschrijven: spijt, schaamte en zelfhaat. Dat is dus ook de reden dat de meeste mensen weer beginnen met sporten in januari. Gelukkig voor ons paardenvolk is paardrijden en alles eromheen op zichzelf al heel erg gezond. Hoeveel kilocalorieën verband je eigenlijk op stal?

Laten we zeggen dat je vandaag twintig minuten bezig bent met poetsen en opzadelen. Tegen de tijd dat je klaar bent heb je ongeveer 102 kilocalorieën verbrandt. Tenzij je iemand betaalt om dat te doen natuurlijk. Eenzelfde aantal kilocalorieën verbrand je door tien minuten trap te lopen. Omhoog natuurlijk. De keuze lijkt snel gemaakt.
Vervolgens ga je je paard losrijden. In vijf minuten stappen verbrand je 21 kcal en tien minuten draven en tien minuten galopperen zijn goed voor 66 en 83 kilocalorieën. Dat is in totaal zo’n 170 kcal.
Maar misschien heb je liever een kortere, maar intensievere work-out? Je kunt ook gaan rugbyen. In een kwartier verbrand je net zoveel calorieën. Maar dan kom je waarschijnlijk niet helemaal ongeschonden uit de strijd...
Als je bent opgewarmd besluit je te gaan springen. Wanneer je slechts een kwartiertje springt verbrand je al gauw 153 kcal. Je moet voor dezelfde resultaten 35 minuten tafeltennissen.
Als je klaar bent besluit je dat je paard wel een schone stal heeft verdiend, om vervolgens de stallen ernaast ook te doen. Voor je het weet ben je 20 minuten en 98 kcal verder.
Heb je meegeteld? In totaal ben je met een ochtendje op stal 520 kcal lichter en heb je echt wel een schouderklopje verdiend. Je hebt misschien de sportschool overgeslagen, maar ook in je rijbroek valt te sporten!
Bron: Horse Collaborative