Helmcam
Helmcam

British Eventing verbiedt helmcamera’s

Nieuws

British Eventing (BE) heeft aangekondigd dat alle helmcamera’s uit voorzorg voorlopig verboden zijn. Er komt een nader onderzoek naar de veiligheid van de apparaatjes.


Er is bezorgdheid ontstaan naar aanleiding van het bericht van de Franse journalist Jean-Louis Moncet die suggereerde een GoPro Camera een factor kan zijn geweest bij het ski-ongeluk van Michael Schumacher. De journalist heeft later gezegd dat het alleen zijn ‘mening’ is, maar er zijn deskundigen die bang zijn dat bepaalde camera’s een risico kunnen vormen voor de ruiters op ernstig hoofdletsel.

Het rijden met een helm-camera wordt steeds populairder en in 2013 kondigde British Eventing al aan dat er alleen met toestemming met een dergelijke camera’s gereden mag worden.

Een British Eventing woordvoerder vertelde: “Als voorzorgsmaatregel, is in afwachting van de voltooiing van een onafhankelijke deskundige over de veiligheid van de helm camera’s, het dragen van helm camera’s op alle BE gelieerde wedstrijden is met onmiddellijke ingang verboden.

De KNHS heeft aangegeven de camera’s af te raden. Nadat British Eventing het gebruik van helmcamera’s per direct heeft verboden, heeft de KNHS contact gehad met de National Safety Officer van British Eventing en met de Nederlandse National Safety Officer. Op basis van dit contact raadt de KNHS, na overleg met en op initiatief van de Technische Commissie en het Eventingforum, het gebruik van helmcamera’s af tot nader onderzoek duidelijkheid geeft over het mogelijke veiligheidsrisico dat door helmcamera’s wordt veroorzaakt.

Bron: SGW-Online