Afkes blog afke boekenblog
Afkes blog afke boekenblog

Boekenblog: Funny omnibus 2

Nieuws

“Ugh, ik heb een hekel aan lezen”, zei mijn zoon toen ik hem voor de zoveelste keer een boek cadeau gaf. Het was als een klap in mijn gezicht (met vlakke hand, ik zal niet overdrijven). Ik leef tenslotte van het schrijven. Natuurlijk hoop ik dan dat iedereen dol is op lezen, maar hij heeft er dus een hekel aan. Wat doe je dan? Dan pak je hem terug op een zwak moment...


De zomervakantie is het ideale moment om niet-lezers in lezers te veranderen. De zon schijnt, het is te warm voor veel inspanning en de verveling slaat al gauw toe; “Wat zeg je, lieverd, je weet niet wat je moet doen?” En dan geef je een boek. Een echt fijn boek. Een boek dat past. En zo’n eentje is er voor iedereen, dat is het mooie van boeken. Ik gaf mijn zoon, een studerende Apple-fan-boy: ‘The Presentation Secrets of Steve Jobs; How to Be Insanely Great in Front of Any Audience’. Ik heb geen ‘ugh’ gehoord. Ik heb helemaal niets meer gehoord. Kindertjes zijn zo zoet als ze lezen. Ook voor komende zomer heeft hij al weer een boek klaarliggen. Hij vroeg er zelf om: “Als je nog een goed boek voor me weet….” Ik had geen idee, maar ben met plezier op zoek gegaan.

Welk boek koop jij deze zomer voor jouw kind? Misschien is de Funny Omnibus van Evelien van Dort de manier om je dochtertje aan het lezen te krijgen. Ze zal het in ieder geval oppakken, want het heeft een waanzinnig vrolijke cover. En als ze dan de eerste pagina leest en ziet dat het over een meisje (Eva) gaat die een hekel heeft aan huiswerk en dol is op pony’s, is de kans groot dat ze ook de tweede pagina leest. Daar wordt het verjaardagsverlanglijstje van het meisjes besproken, dus daar stopt je dochtertje heus nog niet met lezen. Het wordt een heerlijk rustige zomer!

P.S: Tijdschriften bieden natuurlijk ook veel fijn leesvoer en die lees je in een middagje uit. Vergeet die dus niet. Heb je bijvoorbeeld het proefabonnement en kennismakingsaanbod van Bit al gezien? Het is maar een idee.

Bit mag van Uitgeverij Callenbach één exemplaar weggeven van ‘Funny Omnibus 2’. Maak kans op dit boek door hieronder te vertellen met welk (paarden)boek jij familie, vriendinnen of kinderen aan het lezen hebt gekregen.


Titel: Funny omnibus 2
Schrijver: Evelien van Dort
Uitgever: Uitgeverij Callenbach
ISBN Nummer: 978 90 266 1084 4
Prijs: € 14,99

 
funny omnibus boekenblog