-

Zomerse activiteiten om samen met je paard te doen

Foto: Arnd Bronkhorst Arnd Bronkhorst

Voor iedereen die nog een aantal tentamens of afstudeeropdrachten verwijderd is van de zomervakantie: even wegzwijmelen bij deze super leuke activiteiten om samen met je paard te doen deze zomer.

Extreme Mountain Trail

Dit is een discipline die ontstaan is in Amerika rond 2000 en nu eindelijk naar Nederland overgewaaid is. Inmiddels is de discipline in populariteit gestegen en uitgegroeid tot een ware wedstrijdsport. Ondanks dat het ‘extreme’ heet, betekent dit niet dat het alleen voor zeer gevorderde ruiters is. Het draait om de finesse waarmee de oefeningen worden uitgevoerd en de durf van ruiter en paard. Wil je meer weten over deze activiteit? Klik dan hier.

Horseboarding

Hierbij is het de bedoeling dat je samen met je paard een parcours aflegt waarbij je van start tot finish moet galopperen. Daarnaast heb je ook nog iemand achter je aan op een ‘horseboard’. Samen moet je tussen poortjes door met pionnen, mis je een poortje dan krijg je vijf seconden tijdstraf, gooi je een balletje van de pion dan krijg je twee seconden tijdstraf. Ook moet je slalommen en tussen vlaggen doorrijden zonder dat je paard hiervan schrikt en aan de kant springt. Het allerbelangrijkste is een snelle tijd. Let er wel op dat je geen gele kaart krijgt, drie keer geel is uitsluiting. Deze kaart kun je krijgen door paardonvriendelijk rijden, schelden of bijvoorbeeld het aanraken van de omheining. Naast deze vorm bestaat er ook nog een wakeboard-variant, extra leuk in de zomer! Wil je weten hoe je in vijf stappen veilig kunt beginnen met horseboarden? Klik dan hier.

Zwemmen met je paard

Dit blijft een favoriet. Heb je dit nog nooit gedaan? Dan is het zeker de moeite waard om een mooi waterrijk gebied in Nederland op te zoeken om dit eens te proberen. Veel succes en vooral plezier! En check ook vooral het artikel over zwemmen in de komende editie van Bit!

Een buitenrit met zonsondergang

Een mooie zonsondergang is al adembenemend van zichzelf, maar een zonsondergang vanaf de rug van een paard is pas helemaal bijzonder! Er zijn ook verschillende maneges die volle-maanritten organiseren. Zo kun je weer eens een ander soort buitenrit proberen.

In het weiland rijden

Wedstrijden op gras rijden, daar is niet iedereen fan van. Maar ontspannen rijden in het weiland kan heerlijk zijn! Zorg er wel voor dat het weiland mooi vlak is, zodat je paard niet onnodig hoeft te struikelen. En… spuit je paard eerst lekker in met anti-vliegenspray!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant