Grevy_Zebra
Grevy_Zebra

Zeldzaam zebraveulen geboren in dierentuin Chicago

Nieuws

In de Brookfield Zoo in Chicago is vorige week een zeldzaam Grévy-zebraveulen geboren. Het is zeventien jaar geleden dat er een veulen van de bedreigde zebrasoort werd geboren in deze dierentuin.


De Grévy-zebra is de grootste zebrasoort en daarmee tegelijkertijd de grootste paardachtige die in het wild leeft. De soort wordt met uitsterven bedreigd: er leven naar schatting nog maar 2000 zebra’s in het wild en de populatie is de afgelopen twintig jaar gehalveerd. Deze afname wordt onder andere veroorzaakt door afname van drinkplaatsen en habitat, competitie met andere diersoorten voor voedsel, en de jacht. Omdat de meeste Grévy-zebra’s buiten de nationale parken leven, is het moeilijk om toezicht op de kuddes te houden.

Goed nieuws dus, dat de de dierentuin in ieder geval een waardevol veulen rijker is. Het veulen is het resultaat van het fokprogramma van het Grevy’s Zebra Species Survival Plan dat is opgezet door de Amerikaanse vereniging voor dierentuinen en aquaria. Het -tot nu toe nog naamloze- merrieveulen en haar vijfjarige moeder Kali maken het goed.

Wil je graag een Grévy-veulen in het echt bewonderen, maar is Chicago te ver weg? De Grévy-kudde in Artis mocht onlangs ook een nieuw hengstje verwelkomen. Leuk uitstapje voor de zomervakantie!


Bron: HorseTalk
nk-vlechten-sandra-pijpers-3
nk-vlechten-sandra-pijpers-2
nk-vlechten-sandra-pijpers-1