paardenmishandeling
paardenmishandeling

Zaak paardenmishandelaar in Opsporing Verzocht

Nieuws

De politie doet onderzoek naar een groot aantal ernstige mishandelingen van paarden. In een jaar tijd zijn zeker zestig paarden toegetakeld, waarvan veertig op dezelfde manier. De mishandelingen kwamen voor in het hele land, maar lijken erg op elkaar. Mogelijk hebben de mishandelingen iets met elkaar te maken. Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak.


In veertig gevallen zijn de paarden, voornamelijk merries, van achteren met een scherp voorwerp mishandeld. De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd. De verminkingen kwamen voor in het hele land: in Noord-Holland, Limburg, Oost-Brabant, Zuid-Gelderland en Utrecht. Er zijn ook incidenten bekend in de grensstreken met Duitsland en België.

Het gaat niet alleen om paarden in de wei, maar ook binnen op stal of in een manege. De politie denkt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. De dader heeft waarschijnlijk eerst geobserveerd of hij of zij er snel ongezien weg kon komen.

De zaak komt vanavond aan bod in de uitzending van Opsporing Verzocht. Naast het bespreken van de zaak worden er ook twee voorwerpen – een stok en een stanleymes – getoond die op de locaties zijn gevonden. Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk een verklaring hebben voor de mishandelingen. In het programma wordt uitgebreid aandacht besteed aan het melden van tips.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 21:30 uur op Nederland 1.
Bron: RTL Nieuws