detail manen
detail manen

‘Wilde’ hengst op bijzonder wijze vervoerd

Nieuws
Vorige week zou hij nog worden geslacht in een weiland in Geeuwenbrug, nu staat hij rustig te grazen op zijn nieuwe onderkomen. De tweejarige hengst Django zou worden geslacht omdat hij te wild zou zijn, maar hier werd een stokje voor gestoken. De hengst is op een wel heel bijzondere manier vervoerd naar zijn nieuwe onderkomen in Ginny’s Horse Ranch in Hoogersmilde.

Ginny’s Horse Ranch zocht hulp bij paardenfluisteraar Emiel Voest en zijn vrouw Chaja Kolthoff om het dier te verhuizen. Zij kwamen op het idee een kudde te vormen door vier ruinen van de ranch bij de hengst in het weiland te zetten. De hengst zocht aansluiting bij de kudde en wilde er graag bijhoren, waardoor overgegaan kon worden op de volgende stap. De vier ruinen werden bereden door Emiel, Chaja en twee medewerkers van Ginny’s Horse Ranch. De hengst liep los mee met de kudde over de door de politie afgesloten weg naar zijn nieuwe huis, dat drie kilometer verderop lag.

Alles verliep precies volgens plan en hengst Django lijkt niet zo ‘wild’ en ‘gevaarlijk’ als gedacht. Volgens Sandy de Swart van het paardenverblijf is hij geen mensen gewend. De verwachting is dat het veel tijd zal kosten om Django zadelmak te maken, maar de nieuwe eigenaar heeft die inspanningen er graag voor over.

Emiel Voest schreef op zijn website zijn verhaal over de belevenis. Dit is hier te lezen.

Klik hier voor een videoreportage.

Bron: Horses / RTV Drenthe