-

Waarom je je moeder extra moet bedanken op Moederdag

Onze moeders verdienen op Moederdag een extra dikke knuffel en een mooi cadeau. Moeders met paardrijdende kinderen hebben het namelijk niet altijd even gemakkelijk (gehad). Waarom?

Ze staan altijd voor je klaar

Je moeder bracht je vroeger altijd naar de manege. Ze had eigenlijk al andere afspraken staan, maar jij moest en zou naar de manege en dus verzette ze haar afspraken om jou weg te kunnen brengen. Is nu je auto stuk, dan staat ze nog steeds voor je klaar.

Angst voor paarden

Eigenlijk is je moeder doodsbang voor paarden, maar toch zet zij voor jou haar angst opzij. Als jij een wedstrijd hebt en je moet even naar de wc, houdt je moeder met bibberende knieën je paard voor je vast. Vroeger op de manege deed ze haar best om je te helpen met opzadelen.

Eindeloos paardenverhalen aanhoren

Jarenlang heeft ze 24 uur per dag naar jouw paardenverhalen moeten luisteren. Nu hoeft ze er misschien geen 24 uur meer naar te luisteren, maar als je haar ziet heb je nog steeds genoeg te vertellen over de paarden.

Meest trouwe supporter

Ze juichte het hardst als je een wedstrijd won en droogde je tranen als je van je pony gevallen was. 

Steun en toeverlaat

Jouw moeder is je meest trouwe supporter. Ze heeft in al die jaren bijna geen wedstrijd gemist. Ook al regende, stormde of sneeuwde het.

Ze hielp je waar nodig

Als je het een keer te druk had met school, hield je moeder je pony vast bij de hoefsmid, maakte je stal schoon of zette de paarden voor je buiten, zodat jij een dagje niet naar stal hoefde.

Ze negeerde de paardenharen in de wasmachine

Als jij weer met dekens of dekjes aan kwam zetten om te wassen, deed ze maar net alsof als ze al die paardenharen in de wasmachine niet zag.

Wassen, wassen, wassen

Na elke wedstrijd deed je moeder verwoede pogingen om je ooit witte rijbroek weer wit te krijgen.

Opofferen

Ze offerde andere leuke dingen op, zodat jij kon blijven paardrijden.

Nog op zoek naar een leuk moederdagcadeau? Kijk dan eens in de Bit webshop. Hier vind je o.a. prachtige sieraden. Of lees hier een aantal manieren waarop je jouw moeder kunt verrassen.

Bron: Horseandponymag.com

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant