-

Voor alle (niet-)paardenpapa’s

Shannon Brinkman

Zondag 17 juni is het weer vaderdag: het perfecte moment om jouw vader eens extra in het zonnetje te zetten. Het maakt niet uit of jouw vader een echte paardenpapa is of juist maar net de voorkant van jouw paard van de achterkant kan onderscheiden, vaders hebben zo hun talenten als het op jouw hobby aankomt.

  • Trailerrijden

Of je nou nog geen rijbewijs hebt en dus van je vader afhankelijk bent om op wedstrijd te kunnen, of dat je het stiekem gewoon best lekker vindt dat jouw pap het stuur overneemt als je lastig moet inparkeren: een vader die handig is met de trailer is best fijn.

  • Hij kent zijn plek

Waar moeders zich vaak met alles bemoeien, weten vaders zich verrassend goed onzichtbaar te maken. Toch let hij stiekem goed op: op het moment dat jij op één laars rond staat te hupsen, pakt hij zonder wat te zeggen jouw paard over zodat jij je rustig klaar kan maken.

  • Broodjes smeren

Van wassen en invlechten heeft hij geen kaas gegeten en daarom laat hij dat aan jou over, maar hij maakt zich wel graag nuttig door ’s ochtends vroeg jullie lunchpakketjes samen te stellen. En toevallig hebben vaders wat lunch betreft vaak een goede smaak: kom maar door met die dubbel-belegde boterhammen.

  • Losgebroken paarden vangen

Zelfs als hij precies nul kennis van paarden heeft, weet hij op een of andere manier zo’n rust uit te stralen dat alle paarden vanzelf naar hem toekomen. Of zou dat meer te maken hebben met het feit dat hij altijd pepermuntjes op zak heeft?

  • Ongediertebestrijding

Ben jij weleens gillend je stal uitgerend omdat je het stro verdacht hard hoorde ritselen? Geen paniek, papa’s weten wel hoe ze met plaagdieren om moeten gaan. Met een beetje mazzel mest hij ook nog eens de rest van je stal uit.

  • Zwaar tillen

Al is het alleen maar omdat hij niet ook nog eens een rekening van de fysiotherapeut bovenop alle andere rekeningen wil krijgen, als er met hooibalen gesjouwd moet worden, is jouw vader de held van de dag!

  • Klussen

Als je echt mazzel hebt, is jouw vader een ware DIY’er. Zelfs als hij niks met paarden heeft, je kunt hem altijd lief aankijken en wie weet timmert hij een mooie set houten cavaletti voor je in elkaar.

  • Altijd goed voorbereid

Of het nou een EHBO-koffertje is of een thermoskan koffie, vaders hebben vaak de handigste spulletjes in de achterbak. Handig voor als jij weer eens wat bent vergeten!

  • De rust zelve

Wedstrijdstress? Daar hebben vaders nou geen last van. Tenminste, zo lijkt het. Waarschijnlijk zijn ze van binnen net zo zenuwachtig als jij, maar ze zullen er alles aan doen om dat niet te laten blijken!

Hieronder kun je nog genieten van een speciaal filmpje voor alle paardenpapa’s. Hoe ga jij jouw vader bedanken voor alles dat hij voor jou en je paard doet deze vaderdag?

Bron: gebaseerd op een artikel van Horse & Hound

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant