-

Veulen gegrepen door wolf in Brabant

Wolf
Pixabay

Onlangs werd in Brabant een groep jaarlingen achterna gezeten door een wolf, maar die paarden kwamen er toen redelijk ongedeerd vanaf. Afgelopen nacht had een veulentje in Brabant een stuk minder geluk. Het Shetlandveulen werd gegrepen door een wolf en grotendeels opgegeten. Slechts één beentje werd teruggevonden.

“Machteloos staan we toe te kijken hoe de wolven in Nederland te keer gaan zonder ook maar ergens gehoord te worden. Vannacht is ons veulentje Olav ‘vermoord’ en opgevreten”, meldt fokker Jowan van Oosterhout op Facebook. De schokkende beelden die hij plaatste zijn inmiddels massaal gedeeld.

Omroep Brabant meldt dat wolvenexpert Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland betwijfelt of de aanval op het veulentje het werk is van een wolf. “Het is complete onzin om te zeggen dat een wolf alleen een poot overlaat”, zegt hij. “Een wolf is heel efficiënt en haalt alleen wat hij nodig heeft. Een wolf zou nooit een complete ruggengraat en hoofd opeten. Het is ontzettend belangrijk dat dit gemeld wordt bij BIJ12, zodat zij onderzoek kunnen verrichten.”

Lelieveld is daarom benieuwd naar de rest van het kadaver. Als het dier inderdaad is aangevallen door een wolf zou er nog ‘heel veel’ over moeten zijn.

Bron: Horses.nl & Facebook & Omroep Brabant

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!