sanne-voets
sanne-voets

Sanne Voets genomineerd voor ‘Paralympiër van 2016’

Nieuws

Paralympisch kampioene Sanne Voets is een van de veertien genomineerden voor de titel Paralympiër 2016. De NOS heeft zondag de genomineerden bekend gemaakt. Onder de genomineerden voor de titel sportman, sportvrouw en coach van het jaar zijn geen paardensporters. Sanne Voets krijgt concurrentie van onder andere atlete Marlou van Rijn, tafeltennister Kelly van Zon en rolstoeltennisser Jiske Griffioen.


Sanne Voets won in Rio de Janeiro goud met haar paard Demantur in de Kür op Muziek in grade III. Het was de enige gouden van de zeven medailles die de Nederlandse para-dressuurruiters in het ruiterstadion Deodoro veroverden.

De gouden medaille van Sanne Voets kon rekenen op veel media-aandacht. Zo was Sanne op de dag dat ze goud won te gast in de tv-studio bij Herman van der Zandt en zat ze aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night. Ook bij de keuzeheren van de NOS heeft de prestatie van Sanne indruk gemaakt, waardoor ze genomineerd is voor de titel Paralympiër 2016. Er zijn echter wel 13 concurrenten die allemaal goud wonnen in Rio.

De bekendmaking is op woensdagavond 21 december tijdens het Sportgala in de RAI in Amsterdam.

Bron: KNHS