140630006_ABFweb
140630006_ABFweb

Rentree Totilas en Bella Rose verwacht in juni

Nieuws

De twee Duitse dressuurtoppers Totilas en Bella Rose zullen naar verwachting hun rentree in de ring maken tijdens de Duitse EK team-kwalificatiewedstrijden in juni en juli. Matthias Alexander Rath en Isabell Werth streven er naar hun, van blessures herstellende, paarden op het Europees kampioenschap in augustus te starten.


Matthias Rath had eerder aangekondigd eind mei weer met de zwarte hengst in de wedstrijdpiste te verschijnen. Ook werd er gespeculeerd dat het World Equestrian Festival in Aken komend weekend wellicht het toneel voor de rentree zou zijn. Rath heeft aangegeven nog niet gereed te zijn voor een terugkeer in de ring, alhoewel er hard getraind wordt onder leiding van zijn coach Sjef Jansen.

“Bella Rose zullen we rustig opstarten en kijken of het mogelijk is om naar de Europese te gaan”, vertelt Werth aan dressagenews.com. “Het is niets serieus en we hopen dat we het snel de baas zijn”.

Beide paarden behaalden scores boven de 80 procent in de Grand Prix, en kunnen in goede doen een belangrijke bijdrage leveren aan een Europese medaille voor Duitsland.

De Duitse kwalificatiewedstrijden zijn het nationale kampioenschap in Balve van 11 tot en 14 juni, en de CDIO5* Nations Cup in Hagen van 8 tot en met 12 juli.

Bron: Horses/Dressagenews