Afbeelding

Win: Boek ‘101 ideeën voor manegelessen Deel 2’

Win

Als manege-instructeur leg je voor veel paardenliefhebbers een belangrijke basis. Maar hoe houd je manegelessen leuk, leerzaam en afwisselend? ‘101 ideeën voor manegelessen Deel 2’ komt op de dagen met wat minder inspiratie, als geroepen.

Het is verleidelijk om als manege-instructeur met meerdere lessen per dag in een routine te vervallen die er ongemerkt is ingeslopen. Doodzonde, vindt instructeur en schrijfster Saskia Kokkeel. Daarom schreef ze enkele jaren geleden ‘101 ideeën voor manegelessen’. 

Aan inspiratie geen gebrek

Aan ideeën echter geen gebrek, daarom is nu het logische vervolg verschenen op haar vorige succesnummer. In haar nieuwe boek, ‘101 ideeën voor manegelessen Deel 2’, staan weer ontelbaar veel oefeningen die door ruiters van alle niveaus en leeftijden kunnen worden uitgevoerd.

Elke les iets nieuws

Saskia weet uit eigen ervaring hoe uitdagend het soms kan zijn om elke keer weer met iets nieuws te moeten komen in haar lessen: “Iedere instructeur kampt wel eens met gebrek aan inspiratie. Ik geef zelf veel les en zag instructeurs om me heen die hun lessen op routine, op de automatische piloot, draaiden. Elke week dezelfde riedel. Doodzonde, voor henzelf maar natuurlijk vooral voor de ruiters in de baan. En dat terwijl er zoveel leuks te bedenken is!”

Niet hoe, maar wát

Instructieboeken over dressuur en springen zijn er al. Dat was het probleem niet. Saskia: “De boeken die in grote getale beschikbaar zijn, gaan allemaal vooral over hóé je bepaalde oefeningen moet rijden. Een boek met ideeën over wát je allemaal kunt doen in en met je lessen, was er echter niet. Daarom vind je in mijn boeken bergen aan ideeën, maar geen informatie over hoe je moet rijden. Die boeken zijn er namelijk al genoeg.” 

Breed inzetbaar

Zowel ‘101 ideeën voor manegelessen Deel 2’ als haar voorganger mogen dan misschien in eerste instantie bedoeld zijn voor manege-instructeurs, maar dat wil niet zeggen dat ook anderen er geen inspiratie uit kunnen halen. Het boek is te gebruiken door iedereen die lesgeeft.


Saskia: “Het doet er niet toe of je in je eigen bak staat met een privéklant of in de baan van een rijvereniging met een hele groep om je heen. Er staan oefeningen in het boek die je met groepen kunt doen, maar ook veel oefeningen die voor individuele ruiters geschikt zijn. Daarnaast is het boek leuk om te gebruiken als je voor jezelf rijdt en inspiratie nodig hebt om eens wat anders te doen dan anders. Zo houd je het rijden niet alleen voor jezelf, maar ook voor je paard interessant.”

Afwisselend en uitdagend

Saskia hoopt met haar boeken te laten zien dat inspiratie nooit ver weg hoeft te zijn: “Er is echt veel leuks te bedenken. Elke instructeur kan zijn of haar lessen afwisselender en uitdagender maken. Ik hoop dat mijn ideeën, uitleg en foto’s daar aan bij kunnen dragen.” 

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen?
Ga dan naar het invulformulier:

https://qrcc.me/rq121xsh1o97

Wil je het boek liever toch alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan eens op www.happyhorseriding.nl