-

Parzival ziek: Adelinde moet afgroeten tijdens proef

Arnd Bronkhorst

De wedstrijd van het Nederlandse team begon niet goed: Adelinde Cornelissen groette af nadat Parzival zijn tong uitstak en niet fit genoeg bleek. Een ontstoken kaak als gevolg van een steek of beet van een insect was de oorzaak.

Edward Gal kan met Voice aardig wat goedmaken: met 75,271% staat hij vierde. “Ik voelde in het begin dat Voice een beetje weg wilde lopen”, zegt Edward Gal als hij klaar is met zijn Grand Prix-rit op Glock’s Voice. “Daarom heb ik het eerste stukje een beetje behoudend gereden. We kunnen ons nu geen fouten meer veroorloven.” Dan vertelt Edward over zijn proef: “Ik was heel blij met de appuyementen in draf en met de pirouettes. In de tweede voelde ik dat hij wat naar achteren wilde komen, ik dacht: ik moet eruit. Dat zijn dure punten. De laatste was goed, dus hij kán het wel. Nu die andere twee piaffes nog!”

Adelinde moest vechten tegen haar tranen. “Gistermorgen kwam ik om zes uur op stal. Hij had een enorm gezwollen kaak. Waarschijnlijk een beet van een spin of zoiets. Hij had 40.2 graden koorts. Gelijk maar aan het infuus gezet, van kwart voor zeven tot kwart voor vier. Om dat gif uit z’n lijf te krijgen.”Duitsland laat er geen twijfel over bestaan dat ze voor goud rijden: Dorothee Schneider en Sönke Rothenberger staan bovenaan. De Britse Fiona Bigwood volgt met Orthilia op korte afstand achter Rothenberger. Bekijk hier alle resultaten.

Morgen om 15:00 uur Nederlandse tijd begint het tweede deel van de Grand Prix op NOS livestream 11.

Bron: Horses

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant