-

Paralympics in financiële problemen

Arnd Bronkhorst Arnd Bronkhorst

De Paralympische Spelen, die direct na de Olympische Spelen plaatsvinden, hebben te maken met geldproblemen. Er zitten gaten in de begroting en het organisatiecomité Rio 2016 is laat met het uitbetalen van verschillende subsidies.

Het gaat om subsidies die de teams gebruiken om af te reizen naar het evenement. Volgens het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) zijn de uitbetaling laat, omdat er gekeken wordt naar mogelijkheden om te bezuinigen. De bezuinigingen moeten ervoor zorgen dat het organiseren van de Paralympics financieel haalbaar blijft.

Reiskosten

De noodzakelijke subsidies moesten eigenlijk eind juli betaald zijn. IPC-directeur Xavier Gonzalez laat in een verklaring weten dat er hard aan gewerkt wordt om dit rond te krijgen. “De subsidies zijn essentieel voor veel landen om de reiskosten naar Brazilië te kunnen betalen. Als deze niet betaald worden, kan het een serieuze bedreiging vormen voor de deelname van een land aan Rio 2016”, aldus Gonzalez.Sponsoren

Een woordvoerder van het organisatiecomité Rio 2016 ontkent dat er problemen zijn met uitbetalen van de reissubsidies, maar geeft wel aan dat het moeilijk is om sponsoren te vinden voor de Paralympics.

De Paralympics vinden plaats van 7 tot en met 18 september.

Bron: Wall Street Journal

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant