Paralympie¨rs
Paralympie¨rs

Paradressuurteam wint brons!

Nieuws

Het Nederlandse Paralympisch dressuurteam heeft gisteren brons gewonnen op de Paralympische Spelen. Demi Vermeulen won individueel zilver, Rixt van der Horst brons.


De para-dames maakten het gisteren spannend bij de dressuur in Grade II. Demi Vermeulen en Burberry (v. Lord Loxley) reden net als dinsdag naar de tweede plaats waarmee ze het zilver hebben gewonnen. Rixt van der Horst en Caraat (v. Gribaldi) eindigden dinsdag nog op plek vier, gisteren stegen ze naar de derde plaats waarmee ze de bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. De Britse Natasha Baker reed opnieuw naar de winnende score van 73,40% met haar Cabral en won daarmee de gouden medaille.



Woensdag was Frank Hosmar de eerste ruiter, die voor Nederland de ring binnenreed in de individuele proeven. Hosmar kwam met Alphaville (v. Sandreo) in de individuele proef in Grade IV tot een score van 72,452% die hem de bronzen plak opleverde en de eerste medaille voor de paardensport in Rio. “Ik had niet beter gekund”, was de eerste reactie van Hosmar. Adelinde Cornelissen was erbij om haar leerling te coachen en liet weten trots te zijn op Frank en Alphaville. “De eerste medaille! Brons! Trots op Frank en Alphaville!”, plaatste de trotse coach op haar Facebook.

Bekijk hier beelden van de proeven van Demi en Rixt.

Bron: Horses