-

Paarden knabbelen aan autolak

paarden bij auto Frank Sorge

Binnenkort wordt er een nieuw waarschuwingsbord geïntroduceerd in de Palmstraat, een weg door natuurgebied de Maashorst bij Schaijk. Dit bord waarschuwt voor de paarden in het begrazingsgebied die graag lak van parkeerde auto’s afschrapen met hun tanden. Dat meldt het AD.

In de Palmstraat geldt al een parkeerverbod, maar toch komt het voor dat mensen stil gaan staan. Bijvoorbeeld om foto’s te maken. De paarden uit het begrazingsgebied worden vervolgens aangetrokken door de lak van de auto’s en schrapen dit eraf met de tanden.

Lekkere lak

Volgens Anke Dielissen van ARK Natuurontwikkeling is het niet bekend waarom de paarden dit doen. “De paarden vinden het blijkbaar lekker en als ze de lak eenmaal geproefd hebben, dan smaakt het naar meer. Vooral metallic lak is favoriet bij de paarden.”Trappen naar auto

Staatsbosbeheer zegt dat de paarden de auto’s beschadigen, omdat ze behoefte hebben aan zout. Maar behalve het beschadigen van de lak, komen de auto’s er niet zonder kleerscheuren vanaf. Geregeld zijn de auto’s namelijk ook het doelwit van een flinke trap.

Pictogram

Daarom heeft ARK Natuurontwikkeling een pictogram bedacht om automobilisten te waarschuwen. De Palmstraat is het eerste gebied van de Schaijkse heide waar dit pictogram verschijnt. Een soortgelijk bord staat ook in het begrazingsgebied bij Slot Loevestein van FREE Nature.

Bron: AD

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant