-

Ode aan alle ouders

Veel ouders zullen, als ze eerlijk zijn, niet hebben staan springen toen jij begon met paardrijden. Voor ouders die geen ervaring met paarden hadden, kon en kan het soms zelfs angstaanjagend zijn om jou op een paard van een paar honderd kilo te zien zitten. Maar ondanks dat zijn ze wel de beste ouders, want…

Ze staan vroeg voor je op

Ze staan regelmatig vroeg op om de paarden te helpen verzorgen. Ook voor elke wedstrijd staan ze voor je klaar. Zelfs als dit soms nachtelijke tijdstippen zijn.  

Ze rijden je overal naar toe

Ze hebben er al heel wat kilometers op zitten. Je ouders brengen je naar lessen, keuringen, naar het bos of strand en naar wedstrijden. Er is een extra grote auto aangeschaft die de trailer kan trekken en waar je al je paardenspullen in kwijt kunt.Ze hebben uren aan filmmateriaal gemaakt

Ze hebben jou heel wat keren moeten filmen tijdens het rijden, zodat je later zelf terug kon zien wat er goed ging en wat beter kon. Je ouders hebben daar immers geen verstand van.

Ze hebben nog meer foto’s van je gemaakt

Om nog maar te zwijgen over de foto’s. Fotoboeken vol staan in de kast. Ze hebben op jouw verzoek alles vastgelegd.  

Ze riskeren hun leven

Althans zo voelen zij zich als ze bijvoorbeeld op wedstrijd in de losrijbaan de hindernissen staan op te bouwen in een bak vol paarden.

Ze slaan geen les of wedstrijd over

Weer of geen weer, jouw ouders zijn jouw grootste fans en staan altijd langs de kant. Ook al lijkt het voor hen alsof je elke keer precies hetzelfde doet, ze staan er toch elke keer weer.

Ze stoppen veel geld in jouw hobby

Paardrijden is nou eenmaal niet de goedkoopste sport, maar jouw ouders hebben er gelukkig veel voor over. Soms gaat zelfs het laatste geld naar jouw hobby. Dat weekendje weg kan ook wel een andere keer.

Ze wijzen je op elk paard, elk programma, elk artikel of elke film die over paarden gaat

Ze zijn inmiddels net als jij geobsedeerd door paarden. Dit is erg lief bedoeld, maar ze hoeven niet bij elk weiland waar jullie langs rijden te roepen ‘kijk een paard’.

Bron: Horse and hound

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant