Afbeelding

FNRS en KNHS gaan samenwerken

Nieuws

Een historische stap is gezet nu de FNRS en KNHS hebben besloten tot een nauwere samenwerking. De ledenraden van KNHS en de FNRS hebben het samenwerkingsvoorstel goedgekeurd, en hiermee wordt in de Nederlandse sportwereld een unieke stap voorwaarts gezet in de samenwerking tussen een sportbond en commerciële sportaanbieders.


De nieuwe samenwerking levert een ontwikkelingssprong op. “De gezamenlijke doelstelling van de samenwerking tussen de KNHS en de FNRS is om de paardensector als geheel te versterken”, zegt KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers. “Structurele samenwerking en onderlinge afstemming leidt tot een sterkere profilering van beide organisaties. De FNRS als brancheorganisatie voor alle professionele sportaanbieders, de KNHS als sportbond voor alle paardensporters.” FNRS-voorzitter Constans Manganas vult aan: “Kernwoord voor de FNRS is ondernemerschap. De samenwerking maakt dat de FNRS zich nog meer kan richten op het ondersteunen van ondernemers, de belangenbehartigers en het ontwikkelen van de branche.”

De paardensector is een economische motor van belang met een geschatte jaarlijkse omzet van 1,5 miljard. Door de intensieve samenwerking tussen de KNHS en de FNRS kunnen beide organisaties deze sector nog verder professionaliseren en daarmee alle paardenliefhebbers nog beter van dienst zijn. De KNHS kan gebruik maken van de kennis die de FNRS heeft opgedaan op het gebied van het ontwikkelen van laagdrempelige sport dichtbij de beginnende paardrijder. De FNRS krijgt meer ruimte en mogelijkheden om zich te richten op de belangen van de ondernemers.

Belangrijke onderwerpen in de samenwerking in de komende jaren zijn bijvoorbeeld de doorontwikkeling van de F-proeven en betere aansluiting op wedstrijden, het opzetten van een Nederlandse paardensportacademie - waarin opleidingen voor (manege)instructeurs, officials en ondernemers worden gebundeld - en gezamenlijke promotie van de paardensport.

Bron: Persbericht KNHS / FNRS