-

Nieuwe binnenbak dankzij crowdfunding

Arnd Bronkhorst

Een manege in het Friese dorp Peins wil hun accommodatie uitbreiden met een binnenbak. Hier is helaas geen budget voor, maar nu wordt geprobeerd het bedrag met crowdfunding bij elkaar te krijgen.

Er is €60.000 nodig om een binnenbak te bouwen, de eerste €40.000 was binnen zeven dag na de start van de actie al binnen. Inmiddels is er al zo’n €58.000 verzameld en komt het doel steeds dichterbij.

Houden van paarden

Er wordt op de manege met een iets ander concept gewerkt dan op de meeste maneges. Klanten krijgen niet alleen rijles, maar leren alles van het houden van een paard. Ze helpen ook met het mesten van de stallen, het verzorgen van de paarden en doen grondwerk. Hierdoor zijn ze vaak 2,5 tot 3 uur bezig.

Afzeggen

Helaas gebeurd het te vaak dat lessen afgezegd moeten worden vanwege het weer. Daarom is er een binnenbak nodig. Een binnenbak verhelpt niet alleen het probleem met het weer, maar er kan ook meer les gegeven worden door ’s avonds te lessen. Zodra het geld binnen is kan het volgens de manege eigenaresse snel gaan. Volgens de offertes die zij heeft, kan er binnen twee weken een binnenbak gerealiseerd worden.Crowdfunding

Wil je meer weten over het crowdfunding project? Of de manege misschien zelfs iets helpen? Kijk dan hier.

Bron: Horses / All4Funding

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant