-

Nieuw wereldsnelheidsrecord Horseboarding

horseboarding
Persbericht

Het Horseboarding Showteam uit Noordwijk heeft afgelopen zondag op de Wassenaarse Draf- en Renbaan Duindigt een nieuw wereldrecord gevestigd. Het te breken record stond op 45 km per uur. Het doel van het team was 50 km per uur, maar na afloop kon er in het Guiness Book of Records 53 km per uur genoteerd worden als nieuw record.

De recordpoging van het Horseboarding Showteam was een hoogtepunt van de ‘Dag van het Paard’, die voor het eerst sinds vier jaar weer werd georganiseerd op Duindigt.

Dag van het Paard

In de jaren ‘80 en ’90 was de Dag van het Paard op Duindigt een jaarlijks evenement, maar toen de belangstelling voor de draf- en rensport rond de eeuwwisseling minder werd, liep de belangstelling terug.

Horseboarding

Verschillende shows volgden elkaar in snel tempo op. Actie met een trickriding showteam maar tussendoor was er ook tijd om rustig te genieten van een mooie Friezen carrousel. Natuurlijk waren er ren- en drafpaarden die een mooie demokoers liepen en ook de kinderjockeys op hun pony’s gingen verbazingwekkend snel. Eén van de hoogtepunten was toch wel het wereldsnelheidsrecord van het Horseboarding Showteam. Een extreme sport waarbij een boarder op een mountainboard met wieltjes achter een paard hangt en ondertussen om pionnen slingert en over schansen springt. En dat met een snelheid van meer dan 50 km per uur: Do not try this at home!

Bekijk hier een repo van het AD over het wereldsnelheidsrecord.

Bron: Horses

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant