-

Nederlandse familie jaagt paardendroom na in Canada

Chris Irwin aan het werk op Willow Ranch
Dorien van Dijk

Je moet het maar doen: in Nederland al je schepen verbranden en een nieuw leven beginnen in het buitenland. Lissy Hendriks was na een stage op een ranch in Canada zo bezeten van het land, dat ze niets liever wilde dan haar paardendroom daar verwezenlijken. En het mooie was: haar ouders en zus zagen zo’n stap ook wel zitten. Ruim vier jaar geleden kocht de familie een kaal stuk grond in een prachtige vallei aan de rand van de Rocky Mountains.

Nu staat er een heuse ranch, grazen er 36 paarden en liggen er vier gastenchalets tegen de heuvel. Een jong, bloeiend bedrijf! Zo’n meisjesdroom komt niet vanzelf uit en vergt veel voorbereiding en hard werken. Het mooie is dat na alles wat de familie Hendriks heeft meegemaakt en geleerd, ze nog altijd hun droom leven midden in de prachtige natuur van Canada.

Hier rijd je paard in de bergen en kun je zomaar een beer of een eland tegenkomen. Verschillende soorten herten, coyotes en wolven wonen hier ook. Tijdens een buitenrit met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen, kun je dus zomaar getrakteerd worden op een bijzondere ontmoeting. Daarnaast geeft Lissy rijles en trainingen volgens de Irwin Insights-methode, komt Chris Irwin regelmatig op de ranch voor clinics, worden er paarden opgeleid of hertraind, vangt de familie verwaarloosde dieren op en arriveert er af en toe een buslading toeristen die getrakteerd worden op een ‘ranch night’ compleet met kampvuur, barbecue, paardenshow, western spelletjes en natuurlijk line dance.Hier alvast een sneakpeak. Benieuwd naar het bijzondere verhaal van Lissy en haar familie, de hindernissen die zij overwonnen en de tips die zij hebben voor iedereen die een paardenbedrijf wil beginnen in het buitenland? In Bit (17 augustus) staan straks alle ins en outs!

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant