-

Na 30 jaar elkaar weerzien

Lotte leukste oude paard 2017 Nikki de Kerf

De inmiddels 32 jaar oude Haflinger Lotte van Judith Kempers werd i n 2017 verkozen tot het Leukste Oude Paard van Nederland. Inmiddels is dat meer dan een jaar geleden en in die tijd is er wat bijzonders gebeurd: de fokker van Lotte kwam op bezoek.

“Met dank aan social media is het gelukt om de fokker van Lotte te traceren. Jan Siebelink had in het verleden jarenlang de Haflingerfokkerij met de naam ‘van het Rensinkhuisje’. En het is inmiddels meer dan 32 jaar geleden dat Lotte bij hem op de fokkerij geboren werd. Het was zijn eerste gefokte Haflinger, maar hij heeft haar verkocht omdat Lotte ‘te rood’ van kleur was. Lotte heeft namelijk geen typische witte manen en staart, zoals dat graag bij Haflingers gezien wordt.”

“Afgelopen zomer heb ik Jan Siebelink uitgenodigd op stal, zodat hij Lotte weer een keer kon zien na al die jaren. Het was een mooie middag vol memorabele momenten, echt prachtig om mee te maken.”

Bekijk hieronder de video die Emma Hoogenraad van deze onvergetelijke dag heeft gemaakt:

Lotte is inmiddels al 25 jaar in het bezit van Judith en in deze tijd hebben ze samen al veel gemaakt.  Ook gaan ze al meer dan achttien jaar wekelijks samen naar het vakantiepark in de buurt. Minstens 18.000 ruitertjes heeft Lotte in deze tijd al gelukkig gemaakt met het rijden van een rondje op haar rug. Daarnaast is Lotte de alfa-merrie van de kudde, die onder andere bestaat uit twee zonen van Lotte, dit zijn de Haflingers genaamd Stijn (25) en Steffen (24).

Bron: Bitmagazine.nl, Bit 248

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant