-

Landenwedstrijd springen begint vanmiddag om 15:00

Arnd Bronkhorst

Om 15:00 vanmiddag begint in Rio het tweede springonderdeel: de landenwedstrijd. De wedstrijd bestaat uit twee manches, die over vandaag en morgen verdeeld zijn. Vrijdag rijden de springruiters in de individuele finale. Lees hier alles over het springen!

Jur Vrieling RIO

Jur Vrieling

De drie beste resultaten van Nederland tellen mee. We mogen morgen mee doen in de tweede manche (teamfinale) als Nederland vandaag bij de beste 8 landen eindigt. Wie er door mag, wordt bepaald door hoeveel strafpunten er zijn in beide manches, bij een gelijke klassering voor een of meerdere medailles wordt er barrage gereden door alle teamleden.

Startvolgorde Nederlandse ruiters

31. Jeroen Dubbeldam met Zenith
42. Maikel van der Vleuten met Verdi
53. Harrie Smolders met Emerald
64. Jur Vrieling met Zirocco BlueKlik hier voor de volledige startlijst.

Programma springen (Nederlandse tijd)

Zondag 14 augustus, 15.00-18.45 uur: eerste kwalificatie
Dinsdag 16 augustus, 15.00-18.30 uur: landenwedstrijd, eerste ronde
Woensdag 17 augustus, 15.00-17.45 uur: landenwedstrijd, tweede ronde
Vrijdag 19 augustus, 15.00-19.45 uur: individuele finale

Individuele finale

Vrijdag wordt de individuele finale verreden. De finale bestaat uit twee zware omlopen. In de eerste ronde mogen de 35 beste combinaties meedoen, met een maximum van drie combinaties per land. Bijzonder aan de olympische finale is dat de strafpuntenteller weer op nul springt. De startvolgorde is in omgekeerde volgorde van het klassement en na de eerste omloop blijven er nog twintig kandidaten over. Deze twintig combinaties gaan in de tweede omloop strijden voor de medaille en eeuwige roem. Bij een gelijke klassering voor een of meerdere medailles wordt er barrage gereden.

De wedstrijd begint vandaag om 15:00 uur, volg het via de livestream op nos.nl/rio2016 of via de NOS app. Natuurlijk volg je Horses.nl voor al het nieuws. Succes mannen!

Bron: Horses, KNHS en Ruiters in Oranje

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant