-

Kritiek op Douwe Bob na paardrijvideo

Arnd Bronkhorst

De discussie over de leeftijd waarop paarden bereden mogen worden, laaide dit weekend weer in alle hevigheid op naar aanleiding van een Instagramvideo van Douwe Bob. De zanger kreeg felle kritiek over zich heen na het publiceren van een video waarop te zien is hoe hij zonder zadel voor het eerst galoppeert op een driejarige Fries.

Veel paardenliefhebbers zijn van mening dat de Fries te jong is om bereden te worden en ze bekritiseren de rijstijl van Douwe Bob. Uit de reactie van Douwe Bob is op te maken dat hij zich weinig aantrekt van het commentaar. Hij liet aan RTL Boulevard weten dat hij een onwijze dierenvriend is en al van jongs af aan rijdt. “Paarden worden graag bereden, ook driejarige paarden. Neem maar eens een kijkje bij de echte paardenvolkeren rond de wereld die met hun paarden leven. Mensen die hier commentaar op hebben, zijn vaak ook de mensen die graag naar het WK Dressuur kijken”, vindt Douwe Bob. “Waar paarden achter de schermen stroomstoten krijgen om in het gareel te houden.”

Dossier zadelmak maken

Er is altijd veel discussie rondom het berijden van paarden op driejarige leeftijd. In Bit 263 doken we daarom uitgebreid in het onderwerp. In deze editie vroegen we ons hardop af of het nog wel van deze tijd is om een paard op driejarige leeftijd zadelmak te maken. Zo stelde Anky van Grunsven dat het belangrijk is om te kijken naar wat een paard aankan en passend werk te geven. “Ik vind dat je een driejarige prima een paar keer per week een kwartier tot twintig minuten kunt rijden. Het rustig en op tijd opbouwen van beweging en belasting is alleen maar goed. Wél moet je goed kijken naar je paard. Er zijn er die met drie jaar al heel compleet en sterk zijn, andere zijn dat juist niet.”

Video Douwe Bob

Bron: RTL Boulevard / Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!