-

KNHS laat start- en prijzengeld vanaf 2017 vrij

Arnd Bronkhorst

De KNHS heeft 10 november in de ledenraad een voorstel aangenomen om de regels rondom het bepalen van start- en inschrijfgeld van wedstrijden vrij te geven. Vanaf 1 april 2017 wordt dit overgelaten aan wedstrijdorganisatoren.

Met het vervallen van de verplichtingen rondom vooraf vastgestelde inschrijf- en prijzengelden krijgen sportaanbieders meer mogelijkheden om wedstrijden te organiseren die passen bij de wensen van hun ruiters. Zo zal een vereniging of wedstrijdorganisatie met een eenvoudigere accommodatie kunnen kiezen voor lager inschrijfgeld en daarmee meer deelnemers aantrekken die af en toe een wedstrijd willen rijden. Een zeer professionele accommodatie kan desgewenst meer inschrijfgeld vragen en bijvoorbeeld ook hoger prijzengeld uitkeren.

Door vrijlating van de tarieven is de verwachting dat de ondernemersgeest van de sportaanbieders volop benut kan worden en de keuze vrijheid voor ruiters vergroot wordt. Ruiters die kiezen voor hoge kwaliteitsaccommodaties met meerdere rijhallen met geprepareerde bodems zullen waarschijnlijk meer inschrijfgeld betalen dan ruiters die genoegen nemen met eenvoudigere accommodaties. De ene wedstrijd zal dus minder inschrijfgeld gaan vragen en de andere wedstrijd meer. Uiteindelijk bepaalt de ruiter zelf wat voor een soort wedstrijden hij of zij wenst te rijden en daar zal de markt in mee moeten bewegen.Ook werd het voorstel goedgekeurd om de kalenderprocedure voor wedstrijden te vereenvoudigen. Hierdoor krijgen organisaties meer mogelijkheden om evenementen te organiseren. Overigens moeten wedstrijden nog wel gewoon aangemeld worden bij de Regio. De KNHS streeft er naar om voor ruiters en organisatoren de wedstrijdsport zo leuk, flexibel mogelijk en betaalbaar te houden.

Bron: KNHS

 

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant