-

Kijk hier de finale van de landenwedstrijd springen terug!

Arnd Bronkhorst

Vanmiddag werd de finale van de landenwedstrijd springen verreden. Nederland presteerde matig en eindigde op een zevende plek. Het Franse team wist al na drie ruiters de gouden plak binnen te halen. Amerika won zilver en Duitsland werd derde. Bekijk hier de ritten van de Nederlandse ruiters terug, zo ook de reactie van Jeroen Dubbeldam op zijn ronde.

Jeroen Dubbeldam baalt van de fout op hindernis twee: “Een beetje een lullige fout. We hadden afgesproken om naar die hindernis te rijden in zeven sprongen, maar achteraf was het misschien beter om daar in zes sprongen naar toe te rijden.” Bovendien bleef Jeroen niet binnen de tijd, waardoor hij uitkwam op vijf strafpunten. Ook Maikel van der Vleuten had één strafpunt wegens een tijdsoverschrijding.

Harrie Smolders maakte het helemaal bont en noteerde maar liefst twaalf strafpunten. Vanwege de absentie van Jur Vrieling telde het dozijn strafpunten dus mee.Op de Olympische Spelen van Londen veroverden de Nederlandse springruiters nog een zilveren medaille.

Klik hier om de ritten terug te kijken.

De gehele finale van de landenwedstrijd, met commentaar, is ook terug te kijken.

Kijk hier om de hele uitzending terug te kijken. (vanaf 4 minuten)

Bron: Horses en NOS

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant