-

Bit kennisevent: Hoeveel ruwvoer heeft je paard nodig?

Welk type ruwvoer past het best bij jouw paard? En hoeveel ruwvoer heeft je paard eigenlijk nodig? Het is voor veel paardenliefhebbers een vraag. En op het Bit kennisevent, zaterdag 30 maart bij De Paardenkamp in Soest, geeft voerdeskundige Mariëtte van der Zande je het antwoord!

Mariëtte van der Zande van Horse Vitality is één van de sprekers op het Bit kennisevent op zaterdag 30 maart bij De Paardenkamp in Soest. Ze is van jongs af aan al paardenliefhebber en wedstrijdruiter en heeft zich met verschillende opleidingen gespecialiseerd in paardenvoeding.

Dagelijkse basis

Op het Bit kennisevent komt Mariëtte vertellen over de juiste ruwvoerkeuze en de juiste hoeveelheid voor jouw paard. Ruwvoer is de dagelijkse basis voor ieder paard. Te weinig ruwvoer kan voor veel problemen zorgen, zoals maagzweren. Maar te veel suikerrijk ruwvoer kan bij een suikergevoelig paard juist weer voor hoefbevangenheid zorgen. Het juiste ruwvoer is dus ontzettend belangrijk.

Mariëtte heeft diverse cursussen gevolgd over voeding bij dr. ing. David van Doorn MSc van EquiVaDo en veel kennis over voeding voor het sportpaard en voedingsstrategieën voor verschillende sportdisciplines. Ook heeft ze bij drs. B.TH. Horsmans DVM (FEI-dierenarts) een scholingstraject afgerond met het thema ‘Kreupelheden en Blessures’. Voor Paardenvoerplein maakt Mariëtte instructievideo’s.

Inschrijven

Wil jij ook weten welk ruwvoer het beste bij jouw paard past én Mariëtte van Horse Vitality ontmoeten? Schrijf je dan snel in via onderstaande button!Locatie

Het Bit kennisevent vindt plaats bij Boerderij Het Gagelgat, onderdeel van De Paardenkamp, in Soest.

Boerderij Het Gagelgat, De Paardenkamp, Birkstraat 107, Soest

Bron: De Paardenkamp

Kosten

Abonnees van Bit Magazine profiteren van 50% korting met hun abonneenummer. Niet-abonnees betalen de reguliere prijs.

Abonnees: € 25
Niet-abonnees: € 50

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!