-

Jeroen Dubbeldam draagt olympische vlag voor Nederland

Arnd Bronkhorst

De geruchten blijken te kloppen: springruiter Jeroen Dubbeldam draagt de vlag voor Nederland bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen aankomende vrijdag. Chef de mission, Maurits Hendriks, laat weten: “Hij is een bijzondere sportman waar er maar weinig van zijn. Een boegbeeld voor de Nederlandse sport.”

Toen Dubbeldam vanmorgen werd gespot op Schiphol was het al bijna zeker dat hij de vlag zou gaan dragen. Dubbeldam zit momenteel nog in het vliegtuig naar Brazilië en was dus niet aanwezig bij de bekendmaking. De opening vindt vrijdag plaats in het Maracanã voetbalstadion (het is dan inmiddels zaterdag 6 augustus in Nederland) tussen 01.00 en 04.00 uur Nederlandse tijd. Op televisie (NPO 1) is de openingsceremonie te zien vanaf 00.50 uur.

Twee keer eerder droegen Nederlandse paardensporters de vlag namens Nederland. Dat waren Charles Pahud de Mortanges in Los Angeles (1932) en Anky van Grunsven in Sydney (2000). Zij wonnen beiden goud op die Spelen. Dat belooft wat!

Bron: Paardenkrant-Horses.nlMeer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant