-

Januari blues? Zo maak je er korte metten mee!

Arnd Bronkhorst

Het is weer januari, zo’n maand waarbij de lichtjes weer naar beneden gehaald worden, de eerste goede voornemens worden gebroken, en je je realiseert dat de lente nog best ver weg is. Kortom: de maand van Blue Monday… Maar niet getreurd, wij zetten 5 leuke bezigheden op een rij om in een positieve vibe te blijven!

Pak een keer uit met de verjaardag van je paard

Grote kans dat je paard jarig is op 1 januari :). Een goed excuus om een keer uit te pakken en aan de slag te gaan met een paardentaart!

Of ga langs een hippische winkel en verwen je paard (of jezelf) met een nieuw dekje. Het liefst in een lekker fel kleurtje. Probeer daar eens niet vrolijk van te worden!

Pak de knutselspullen uit de kast

Niets beter om een koude januaridag te overbruggen dan een knutselmiddag/-avond. Je kunt iets moois voor in huis maken, denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, zoals in Bit 260 uitgelegd. Of, voor de ultieme creabea’s onder ons, een armband van paardenhaar!

Ben je wat praktischer ingesteld en hou je niet zo van dat gefröbel? Dan kun je altijd aan de slag met handige lifehacks voor op stal. Maak bijvoorbeeld je eigen slowfeeder!

Blijf niet teveel binnen zitten

Ook al is het verleidelijk om lekker op de bank te blijven zitten. Doe een fijne warme jas aan en pak de fiets naar stal om een lekkere buitenrit te maken; even vitamine-D opslurpen. Door bezig te blijven behoud je je energie, eetlust en goede stemming.

Plan je (ruiter) vakantie alvast

Dit is de uitgelezen periode om je alvast te verdiepen in de zomerplannen. Heb je altijd al een keer een ruitervakantie willen doen? Of wil je een keer met je paard op stap, eindeloze buitenritten maken in de Veluwe? Begin dat nu alvast te plannen. Niets meer motiverend dan plannen maken om naar uit te kijken!

Maak een bucketlist

Over plannen gesproken… Pak een papiertje en schrijf alles op wat je altijd al heb willen bereiken en waarvoor je de eerste stappen gaat zetten in 2019. Dit kan iets zijn wat niets met paarden te maken heeft (denk aan pianospelen), of natuurlijk iets wat je samen met je viervoeter zou willen bereiken.

Jambette leren, eindelijk dat proefje op vreemd terrein rijden, in het Z starten, bitloos rijden uitproberen… Probeer je dromen op een rijtje te zetten. Plak het lijstje dan op een plek waar je dagelijks langsloopt, zodat je er vaak aan denkt. Let’s go!

Bron: Bitmagazine.nl

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant