-

I&R: Wat als mijn paard bij een buitenlands stamboek is geregistreerd?

Arnd Bronkhorst

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Wat als mijn paard bij een buitenlands stamboek is geregistreerd?

Mieke vertelt: “Als jouw paard in het buitenland geregistreerd staat maar in Nederland verblijft, moet je het paard via een paardenpaspoortuitgevende instantie laten registreren in Nederland. Dit omdat alle paarden in Nederland verplicht geregistreerd moeten zijn. De gegevens van paarden die in Nederland verblijven, worden nu ook al via jouw paspoort uitgevende instantie doorgegeven aan de RVO. Hier komt nu nog de verplichting van de registratie van verblijfplaatsen bij.”

Op welke termijn moet ik het veulen van mijn merrie registreren? Het antwoord op deze vraag lees je morgen op Bitmagazine.nl.

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant