-

I&R: Wat als je paard de ene 12 uur op je eigen erf staat en de andere 12 op de wei bij de buurman?

Arnd Bronkhorst

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Wat als je paard de ene 12 uur op je eigen erf staat en de andere 12 op de wei bij de buurman?

Mieke: “Een paard kan maar geregistreerd staan op één locatie. Iedere paardenhouderij krijgt zijn eigen registratiesysteem waarin alle specificaties hiervan, zoals de locatie, bedrijfsactiviteiten, faciliteiten, eventuele andere locaties zoals bijvoorbeeld weides en het aantal en soort paarden moeten worden geregistreerd. Dit is verplicht voor elke houderij, of het nu om een bedrijfsmatige of hobbymatige paardenhouder gaat.”

Lees morgen het antwoord op de vraag: Hoe wordt gegarandeerd dat deze centrale registratie niet voor andere doeleinden wordt gebruikt?

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant