-

I&R: Hoe staat het met de opfok in een natuurgebied?

Arnd Bronkhorst

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op Bitmagazine.nl.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Hoe staat het met de opfok in een natuurgebied?

“De registratieplicht van de houderij geldt voor alle houderijen waar paarden worden gehouden, dus ook voor natuurterreinen. De beheerders van de gebieden horen ook een UBN-nummer aan te vragen. Het paard moet gechipt zijn en een paspoort hebben bij het verlaten van het natuurgebied. Dit moet gebeuren voordat het paard vervoerd wordt naar een andere locatie.””

Lees morgen het antwoord op de vraag: Hoe verloopt aan- en afmelding bij de verkoop van een paard?

Lees hier meer over I&R.

Bron: Bitmagazine.nlMeer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant