-

I&R: Hoe moet ik wijzigingen doorgeven wanneer mijn paard verhuist?

Arnd Bronkhorst

Vanaf 21 april 2021 start de nieuwe wetgeving over het registreren van de locatie van paarden. Dit heeft impact op jou als paardeneigenaar en voor de locatie waar je paard staat. Mieke Theunissen van LTO Nederland beantwoordt de meestgestelde vragen komende tijd op onze site.

De nieuwe regelgeving houdt in dat alle locaties waar paarden worden gehouden in het centrale systeem moeten worden geregistreerd en een UBN-nummer (Uniek Bedrijfsnummer) krijgen. Een hobbyhouder moet dus ook een UBN aanvragen voor de locatie waar hij paarden houdt. De houder van de paarden moet ervoor zorgen dat de gegevens van de paarden in de centrale database komen. De locatiehouder hoort de locatie te registreren. Het registratiesysteem is vanaf 12 april beschikbaar voor houders van locaties. Houders van paarden kunnen al aan de slag.

Hoe moet ik wijzigingen doorgeven wanneer mijn paard naar een andere locatie verhuist (voor langer dan 30 dagen)?

Mieke Theunissen vertelt: “Als jij als eigenaar van het paard niet de eigenaar van de locatie bent, moet de houder van de locatie het paard uitschrijven bij de huidige locatie. Het liefst moet de houder van de locatie ook de locatie aangeven waar het paard naar toe gaat. Dit is de verantwoordelijkheid van de locatiehouder. De houder van de nieuwe locatie is verantwoordelijk om het paard op de nieuwe locatie te registreren. Weet je als locatiehouder niet waar het paard naartoe verhuisd is, dan kun je dit aangeven als: ‘locatie onbekend’.”

Lees morgen het antwoord op de vraag: Hoe staat het met de opfok in een natuurgebied?

Bron: Bitmagazine.nl

Meer lezen van Bit? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant