-

Horse and Hunk-kalender is weer uit!

Horse and Hunk

Mooie mannen en stoere paarden, de achtste editie van de Horse and Hunk-kalender is uit! De Arnhemse initiatiefneemster Fianne Imminga presenteert ‘m met trots. Bekijk hier ook de filmpjes van de making off!

Meer dan 300 gespierde modellen hadden zich opgegeven, maar Fianne had er uiteraard maar twaalf nodig. En tja, wie kies je dan? ‘Dat was nog wel lastig. Je ziet ze vanaf een foto en dan moet je nog kijken hoe het in het echt is.’

En niet iedereen heeft dezelfde voorkeur natuurlijk. ‘De ene vindt blond mooi, de andere borsthaar’, weet Imminga. ‘Het moet een combinatie zijn. Het is van alles wat geworden. Er is genoeg diversiteit.’

Favoriet

Fianne heeft een favoriet plaatje. Dat staat op de maand april. „Met Wayne Siebenga als model. Hij deed ook mee aan het tv-programma Ex on the beach. Hij zit op een steigerend paard. Dat is een te gekke actiefoto.”

Zieke werkpaarden en -ezels

Aan de kalender is een goed doel gekoppeld: het Brooke Hospital for Animals. Dat zet zich in voor zieke werkpaarden en -ezels in landen als India en Egypte. Fianne hoopt 2000 euro op te halen.

Voor de kalender van 2018 is Imminga alweer op zoek naar modellen. Voorwaarde: je moet gespierd zijn, een mooi gezicht hebben en, jawel, je moet het leuk vinden om met een paard op de foto te gaan.

Lastig sturen

Een beetje ervaring met paarden is meegenomen, bleek ook dit jaar weer. ‘Als je geen ervaring hebt, kan het best lastig zijn om te sturen. Soms ging een paard zijn eigen gang en moest de hunk erachteraan’, lacht Imminga.

Bron: Omroep Gelderland en De Gelderlander

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant