-

Het gaat goed met de online bestelde pony

Arnd Bronkhorst

De pony die door een meisje online was besteld en bezorgd in de achtertuin van haar oma, is helemaal happy op zijn nieuwe plekje bij de liefdadigheidsorganisatie World Horse Welfare. De pony is Mr Melvin Andrews gedoopt, naar de agent die hem kwam opzoeken.

Melvin was, zoals in dit eerdere artikel te lezen is, door een 13-jarig meisje online besteld via een advertentie. De advertentie beschreef dat de pony werd ingeslapen als niemand hem zou kopen. Het meisje besloot de pony over te nemen en liet hem bezorgen bij haar oma. Toen oma de pony in haar achtertuin vond, was dat natuurlijk even schrikken.

Ondeugend

Melvin staat nu bij World Horse Welfare en hij is nu al een van de favoriete paarden onder de bezoekers van het centrum. “Melvin was natuurlijk wat gereserveerd toen hij aankwam, maar nu is hij helemaal uit zijn schulp gekropen. Het is een ontzettend lieve pony, maar hij kan ook heel ondeugend zijn”, zegt zijn verzorger Katie Grimshaw.Favoriet

“Hij is nu al favoriet onder de bezoekers van het centrum. Iedereen kent zijn verhaal en mensen zijn doorgaans gecharmeerd van zijn naam. Onze eerste prioriteit toen hij aankwam was om hem een grondig bad te geven en zijn verwaarloosde vacht af te scheren, zodat we hem goed konden behandelen tegen zijn mijt.”

Conditie

Melvin’s vacht was er echt slecht aan toe en hij had flink ondergewicht, zegt Katie. “We geven hem alle tijd en helpen hem om weer op krachten te komen. We zien ernaar uit om hem weer goed in conditie te krijgen, zodat hij gezond en fit wordt. Dan kunnen we op zoek naar een fijn thuis voor hem, zoals alle paarden verdienen.”

Bron: naar een artikel van Horse and Hound.

 

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant