-

Gratis naar Stubbs Talk & anatomisch tekenen

George Stubbs

Vandaag opent de nieuwe tentoonstelling ‘George Stubbs – De man, het paard, de obsessie’ en zullen de prachtige werken van paardenschilder George Stubbs eindelijk te bewonderen zijn in het Mauritshuis. Zijn meesterwerk Whistlejacket is hierbij de absolute blikvanger.

De aftrap van deze bijzondere tentoonstelling vraagt om een passend openingsfeest op zondag 23 februari! Ontdek de verhalen achter het werk en de methodiek van George Stubbs bij een van onderstaande activiteiten.

Stubbs Talk

Paard Verzameld oprichter en freelance schrijver van Bit, Joyce Ter Horst, zal samen met Lea van der Vinde, conservator deze tentoonstelling en Janna Horjus, bioloog, vertellen over Stubbs. Wat dreef deze man, waar kwam zijn interesse vandaan en wat voor rol speelt hij nog steeds in de hedendaagse kunst? Tijdens de Stubbs Talk gaan zij in gesprek en komen we daar achter. Start 15.00 uur.

Anatomisch tekenen

Paard Verzameld Collective kunstenaar Cath Driessen zal op deze middag drie korte workshops Anatomisch tekenen geven, in de workshop ruimte van het Mauritshuis. Leer de beginselen van het schetsen van een paard, vanuit Stubbs’ kenmerkende anatomische invalshoek: hoe teken je een paard in al zijn kracht, schoonheid en snelheid? Start 13.00 uur. Toegang voor deze dag is gratis. 

Anky over Whistlejacket

Nieuwsuur besteedde dinsdag aandacht aan de tentoonstelling en ging met Anky van Grunsven op zoek naar het geheim van het schilderij. Bekijk de aflevering hier terug. De tentoonstelling is te zien vanaf 20 februari tot 1 juni 2020.

Foutje gespot? Meld het ons!
Dit vind je misschien ook interessant