Paardenkoets
Paardenkoets

Geen paardenkoetsen meer in centrum Amsterdam

Nieuws

De gemeente Amsterdam heeft gisterenavond besloten om geen nieuwe koetsvergunningen uit te geven en bestaande niet meer te verlengen vanaf 1 april 2019.


Volgens de gemeente zijn de toeristische tochtjes onwenselijk, omdat ze voor opstoppingen in het verkeer zouden leiden. Daarbij is de Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren ook bezorgt om het welzijn van de dieren. Zo zouden de dieren in de zomer zonder beschutting in de hitte op de Dam staan, terwijl dit door experts wordt afgeraden.

Zonnesteek & Hoefontsteking


De PvdD verwijst ook naar een Amerikaans rapport waarin wordt gewaarschuwd voor een groot risico op een zonnesteek bij koetspaarden. In de steden lopen de paarden ook een grote kans op een hoefontsteking door het vele lopen en de harde ondergrond. PvdD-raadslid Johnas van Lammeren baalt ervan dat er in Amsterdam geen enkele welzijnsrichtlijnen op het gebied van koetspaarden bestaan.

Vanaf 2019


De Partij voor de Dieren wilde eigenlijk dat de vergunningen dit jaar al ingetrokken zouden worden, maar daar was de situatie volgens de gemeente niet acuut genoeg.

Bronnen: NOS, Telegraaf, Nu.nl